Alanlarımız

Bilişim teknolojisi, bilgisayar tabanlı bilgi sistemlerinin, özellikle yazılım uygulamalarının ve bilgisayar donanımının incelenmesi, tasarımı, geliştirilmesi, uygulanması, desteklenmesi veya yönetimidir. Bilişim teknolojileri çalışanları, bilgisayarların insanlar için iyi çalışmasını sağlamaya yardımcı olur.

Ders Listesi

Elektrik-Elektronik Teknolojisi, gerek teorik gerekse pratik olarak ileri düzeyde mesleki becerilere sahip, bilgisayar ve teknolojiyi gerektiğinde ve gerektiği şekilde kullanmalarını sağlayan ara iş gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Ders Listesi

İnşaat Teknolojisi alanı altında yer alan mimari proje çizimleri ile yapı ve yüzey kaplamacılığı dallarında sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Ders Listesi

Metal Teknolojisi; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, çeşitli metallere ısıl işlemlerin uygulandığı, metallere değişik konumlarda kaynak, perçin ve cıvata ile birleştirmelerin yapıldığı, metal mobilya ve doğrama, metal süsleme ve çelik yapı işlerinin yapıldığı bir alandır.

Meslek elemanlarının çalışma alanları genelde küçük ve orta ölçekli işletmelerdir. Kamu ve özel kuruluşlara ait atölye ve fabrikalarda iş bulma imkânlarına sahiptirler. Ayrıca bu elemanlardan özellikle kaynakçı ve metal doğramacı; çok sayıda makineye ve büyük sermayeye ihtiyaç duymadan küçük bir yerleşim yerinde bile kendi işletmelerini kurabilirler.

Ders Listesi

Makine Teknolojisi sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Ders Listesi

Mobilya ve İç Mekân Tasarımı; çeşitli ham ve yarı mamul malzemelerden iç mekân mobilya elemanlarını tasarlama, maliyet çıkarma ve üretim yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği alandır.

Mezunlar mobilya imalat, hazır mobilya montaj ve satış sektöründe çalışabilirler. İç mekân tasarım bürolarında iş bulma imkânına da sahiptirler. Ayrıca iç mekân ve mobilya teknolojisi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilirler yada kendi işyerlerini kurabilirler.

Ders Listesi

Motorlu Araçlar Teknolojisi günümüzde en çok gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Bölüm öğretmenlerimiz gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve öğrencilerimizi en iyi şekilde bilgi aktarabilmek için kendilerini devamlı sürede geliştirmektedirler. Bölümümüz günümüz teknolojisini takip edebilecek donanımlara sahiptir. Motorlu Araçlar Teknolojisi, okulumuzda öğrencilerimiz tarafından en çok tercih edilen bölümlerin başında gelmektedir. Bizler Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğretmenleri olarak, alanımızı tercih eden öğrencilerimizi kendileriyle ve toplumla barışık, başarılı güvenilir ve iyi yetişmiş bireyler olarak yetiştirmek amacındayız.

Öğrencilerimizin motorlu araçlarla ilgili mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek, araçların bakım ve onarımını yapabilecek düzeyde eğitim almalarını hedeflemekteyiz. Liseden mezun olan öğrencilerimiz mesleklerine devam etmek isterlerse, otomobil yetkili servislerinin tüm birimlerinde, tamir ve bakım atölyelerinde ve sektörle ilgili tüm alanlarda çalışabilirler. Süreç içerisinde kendi işyerlerini açabilirler. Eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrencilerimiz, Üniversite giriş sınavında başarılı olmaları koşulu ile Ülkemizde veya Türkiye’de üniversitelerin lisans programlarına veya meslek yüksek okullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler.

Ders Listesi

Harita Tapu Kadastro ve Sondaj; alanı altında yer alan haritacılık, tapuculuk, kadastroculuk ve sondaj mesleklerinde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Ders Listesi